Tentoonstellingen

Ronde-Tentoonstelling

101 edities, gebundeld in één permanente Ronde-Tentoonstelling. Dompel je onder in de nostalgie van Vlaanderens Mooiste. De legendarische overwinningen van Eddy Merckx. De tragische val van Jasper Skibby op de Koppenberg. De geweldige solo van Philippe Gilbert. Je herbeleeft het hier allemaal opnieuw.

Kom je graag nog meer te weten? Boek dan een rondleiding met één van onze wielergekke gidsen. Of waarom niet rondgeleid worden door een Rondeheld? Johan Museeuw staat tot jouw beschikking!

Ook de jonge Ronde-fan komt aan zijn trekken. Met een kinderparcours, mede-ontwikkeld door kinderauteur Brigitte Minne, ontdekt hij al spelenderwijs alle geheimen van de Ronde. Dankzij verscheidene parcours is dit geschikt voor kinderen tussen 3 en 12 jaar. Kinderparcours gratis bij aankoop van een kinderticket.

Individueel: €8                60-plussers: €6
Mindervaliden: €6             Groepen (min. 15 personen): €5,50
Gezinsticket: €17,50            Scholen (mits reservatie): €2
Jongeren en studenten: €4         Gidsbeurt (ca. 90min.): €75

Gidsbeurt drievoudig Rondewinnaar Johan Museeuw: 175 euro.

Voor groepen vanaf 30 personen bieden we kant-en-klare arrangementen aan. Ontdek ze hier.

Tijdelijke tentoonstelling

Fototentoonstelling Recht in het Wiel Een verrassende hobby van de gereputeerde sportadvocaat Johnny Maeschalck is de gelegenheidsfotografie. Als topjurist is hij nauw betrokken bij het wielergebeuren. Zijn bevoorrechte relatie met vele actoren – renners, verzorgers, het publiek,… - laat hem toe met zijn kleine zakcamera unieke beelden te maken. Zijn personages voelen zich niet bedreigd, want Johnny Maeschalck treedt hen ‘ongewapend’, zonder een blits apparaat of een kanonlens, tegemoet. Met diverse renners onder hen heeft hij een heel aparte band omdat hij hen als jurist tegen de bedreigende binnen- en buitenwereld in bescherming heeft genomen.

De foto’s, veelal toevallig en spontaan genomen, nemen de bezoeker mee in de biotoop van de renners. “Niks is in beeld gezet, niks is geregisseerd”, aldus Maeschalck en dat levert frisse, onverwachte beelden op. Zo vertelt iedere foto een heel eigen verhaal. Met respect, puur en onversneden.

Tom Boonen aan zijn laatste ‘professionele’ ontbijt, Greg Van Avermaet als bootpassagier, Iljo Keisse in de Gentse catacomben, de ‘line dance’ der verzorgers bij de bevoorrading,.. Het zijn maar een paar van de vele verhalen die aan bod komen in deze verfrissende tentoonstelling.

Waar: Centrum Ronde van Vlaanderen – Markt 43 – B 9700 Oudenaarde

Wanneer: van vrijdag 15 september 2017 t/m zondag 29 oktober 2017

Open: alle dagen van 10u00 tot 18u00

Toegang: 8 euro inclusief bezoek Belevingsmuseum

Kom je langs met een groep? Hieronder kan je jouw bezoek reserveren, al dan niet met gids. We kijken er alvast naar uit je te mogen verwelkomen.